Dnes je pondelok, 23.november 2020, meniny má: Klement
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Cuketové špagety s mäsovými guľkami v Arrabiata omáčke

máj 04, 2020 - 15:07
Keďže mnohí trávime uplynulé dni či týždne doma, inšpiráciám na chutné a zdravé recepty sa nebráni azda nik. Ak patríte k milovníkom cestovín, jeden skutočne lahodný tip pre vás máme.
Čas varenia: 
45 minút
Čas prípravy: 
20 minút
Ingrediencie: 
1 cukina
  olivový olej
  Soľ
  Na mäsové guľky:
150 g Mletého bravčového mäsa
1⁄5 cibule
1 strúčik cesnaku
1 Vajce
1 pl plnotučnej horčice
  Soľ
  mleté čierne korenie
2 čl majoránu
  Na rajčinovú omáčku:
250 g lúpaných paradajok
100 ml suchého bieleho vína
1 sušená, na drobno nakrájaná paradajka
1 menšia mrkva
1⁄2 stonky zeleru
1⁄2 chilli papričky ( prípadne 1 ČL mletého chilli )
1 Cesnak
  Zopár lístkov čerstvej bazalky
  olivový olej
Inštrukcie: 

Do mäsa vmiešame  na drobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, surové vajíčko, majoránku, horčicu, čierne korenie, soľ. Z tejto zmesi vytvarujeme malé guľky.

Omáčka:

Na kocky nakrájanú cibuľu osmažíme na osolenom olivovom oleji, pridáme nadrobno nakrájanú uvarenú mrkvu, na drobno pokrájaný zeler, lúpane paradajky, nakrájanú sušenú paradajku, biele víno, natrhané lístky bazalky a varíme na miernom plameni 20 minút. Mäsové guľky rozložíme rovnomerne do zapekacej misy, prelejeme uvarenou omáčkou a necháme zapekať v rúre 45 min na 180 stupňov C. Umytú cukinu nastrúhame, respektíve narežeme na špirály a orestujeme na osolenom olivovom oleji “al dente”.

Dobrú chuť!

- - Inzercia - -