Dnes je streda, 14.apríl 2021, meniny má: Justina
Čas čítania
1 minute
Zatiaľ prečítané

Netradičná chuť Vianoc - Taštičky s pečeňou a cibuľovým konfitom

december 07, 2019 - 20:24
Fantázii sa medze nekladú ani počas vianočných sviatkov. Odložte zaužívané recepty bokom a vsaďte na celkom nové chute. Uvidíte, že neoľutujete.
Foto: 
shutterstock.com
Čas varenia: 
30 minút
Čas prípravy: 
20 minút
Ingrediencie: 
3 cibule šalotky
1 pl olivového oleja
1 balíček Trstinového cukru karamelového Dr.Oetker
  Čierne korenie
  Tymian
  čili
1 čl soli
1 pl vínneho octu
50 ml suchého červeného vína
1 zelená hruška
1 čl masla
100 g husacej pečene (alebo kuracej)
2 balenia chladeného lístkového cesta
Inštrukcie: 

Na prípravu náplne cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. V kastróliku na oleji necháme cibuľu zosklovatieť. Potom pridáme trstinový cukor amiešame, kým vznikne karamel. Pridáme korenie, soľ, ocot a víno a varíme do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť. Hrušku olúpeme a nakrájame na malé kocky. Potom ich na masle osmažíme a necháme vychladnúť. Pečeň pokrájame na malé kúsky. Z jedného cesta na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme (ak ho nemáme už z obchodu vyvaľkané) plát s rozmermi asi 30 × 40cm. Potom z neho vytvarujeme 8 koliesok s priemerom 9cm apoukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Do stredu koliesok rozdelíme karamelizovanú cibuľu, hrušky apečeň. Z druhého cesta povykrajujeme 8 koliesok, poukladáme ich na náplň apritlačíme vidličkou. Zo zvyšného cesta povykrajujeme formičkou 8 hviezdičiek, ktoré poukladáme na taštičky. Na potretie rozmiešame žĺtok smliekom apomocou štetca alebo pierka potrieme povrch. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 30 minút pri 170 stupňoch.