Dnes je pondelok, 18.január 2021, meniny má: Bohdana
Čas čítania
menej ako
1 minúta
Zatiaľ prečítané

Svetová kuchyňa u vás doma

marec 25, 2010 - 15:21
Nebráňte sa miešaniu rôznych kultúr v kuchyni. Čo tak pripraviť večer talianskeho alebo nórskeho jedla?
Foto: 
Špagety s olivovým krémom
Prísady: (pre 4 osoby) 100 g čiernych olív bez kôstok, 2 strúčiky cesnaku, 3 ČL strúhaného parmezánu, 2 ančovičky, 1 lyžica olivového oleja, 20 cl smotany, 250 g kokteilových rajčín, 500 g špagiet, čerstvá bazalka
Príprava: Olivy, cesnak, parmezán, filety z ančovičiek a olivový olej rozmixujte na omáčku ku špagetám. Pre zjemnenie primiešajte do omáčky sladkú smotanu a vložte do hrnca s 250 g nakrájanými rajčinami. Povarte na miernom ohni. Špagety vložte do osolenej vriacej vody a uvarte.  
Uvarené cestoviny naložte na taniere, prelejte olivovou omáčkou a posypte čerstvou nasekanou bazalkou.

Čas prípravy: 25 minút

Losos s mandľovou krustou
Prísady: (pre 4 osoby) 4 porcie filé z lososa, 1 lyžica horčice, 1 PL mandľových lupienkov, 1 PL sekaných lieskových orieškov, 1 PL píniových orieškov a 1 PL sekaných vlašských orechov.
Príprava: Rúru nahrejeme na 180 stupňov Celzia. Do zapekacej misy vložíme osolené kúsky lososa a potrieme ich horčicou. Na horčicovú vrstvu nasypeme všetky druhy orieškov, aby pokryli povrch mäsa. Pripraveného lososa vložte do rúry a nechajte 15 minút grilovať. Podávajte s varenými zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Čas prípravy: 20 minút

Pripravila: GABRIELA ŠÍROVÁ
Foto: Isifa

- - Inzercia - -