Čas čítania
menej ako1 minúta
Sviatočné pečenie s RISO: Gaštanová roláda
január 09, 2020 - 12:00
Kedy ste si našli chvíľu času a vyčarovali rodine dezert v podobe krásnej a najmä chutnej rolády? A ak máte radi gaštanovú chuť, tento recept je pre vás ako stvorený.
Cesto: 6 vajec, 6 PL práškového cukru, 6 PL polohrubej múky, jahodový džem RISO
Plnka: 200 g masla, 200 g gaštanového pyré, 150 g práškového cukru
Bielky vyšľaháme a postupne pridávame cukor, žĺtky a múku. Vylejeme na papierom vyložený plech. Pečieme pri 180°C cca 10 minút. Po upečení zrolujeme roládu aj s papierom a zabalíme do vlhkej utierky. Po vychladnutí rozvinieme a natrieme lekvárom a plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním cukru, masla a gaštanového pyré. Roládu zvinieme a dáme stuhnúť do chladničky. Vrch rolády ozdobíme čokoládovou polevou.
Komentáre